UNDO kondigt wetenschappelijke klapper aan

De McDonalds konden het bloed van de Gordons wel drinken

Gasthoogleraar en historicus Mit Druus van Universiteit Doesburg werkt aan een opmerkelijke publicatie die verband houdt met de geschiedenis van de stad Doesburg. Druus doceert aan de UNDO speciale geruchtentheorie.

In zijn publicatie beschrijft de inmiddels drieënnegentigjarige hoogleraar van Duits-Ghanees-Schotse origine recent gevonden feiten die de theorie zouden ondersteunen dat de Schotse families Gordon en McDonald in een ver verleden banden onderhielden.

In een persverklaring laat Druus deze week weten niet op de feiten vooruit te willen lopen, maar volgens zegslieden binnen de universiteit wordt de publicatie een echte wetenschappelijke klapper. Volgens B. Vermeer van het College van Bestuur van de UNDO hebben zijn collega’s Druus in geen twintig jaar ‘zo opgewonden gezien.’

Een en ander zou verband houden met de tot nu toe onbewijsbaar geachte theorie dat de Gordons het bloed van de McDonalds wel konden drinken. Dit zou weer te maken hebben met tot nu toe onbekende feiten die, opnieuw volgens Vermeer, ‘toen en nu het daglicht niet kunnen verdragen.’ De decaan van de faculteit, R. Muts, laat weten dat er nog ‘enkele feitjes’ moeten worden gecontroleerd. ‘Daarna kunnen we volledig los,’ aldus Muts.